JAPANSE ACUPUNCTUUR

Japanse acupunctuur heeft zijn oorsprong in het oude China en komt net zoals de Chinese acupunctuur voort uit de traditionele Chinese geneeswijze. In de 6e eeuw na Chr. waaide de acupunctuur over van het vaste land naar Japan, waar het op een geheel eigen wijze verder werd ontwikkeld en verfijnd.

Japanse Acupunctuur is in vergeleken met chinese acupunctuur veel milder. In de Chinese acupunctuur worden er relatief dikke naalden gebruikt, deze worden diep in de huid gestoken en vaak ook nog gemanipuleerd waardoor deze stijl als pijnlijk ervaren kan worden. Bij Japanse acupunctuur worden de naaldjes enkele millimeters in de huid gestoken. De naalden blijven een tijdje zitten zonder dat deze worden gemanipuleerd. Het voordeel van een Japanse behandeling is dat het minder pijnlijk is maar het heeft hetzelfde resultaat. 


Japanse Acupunctuur Deurne - Massagepraktijk Jansen


Wat kunt u verwachten van Japanse acupunctuur?
Bij een japanse acupunctuur behandeling wordt er eerst een diagnose gemaakt met de Chinese geneeswijze. Hierna wordt een Japanse haradiagnose (buikdiagnose) gedaan. Samen bepalen deze de geïndiceerde behandeling. Vervolgens worden de dunne naaldjes ingebracht in acupunctuurpunten die een relatie hebben met het klachtenbeeld. Dit zorgt ervoor dat de verstoorde energie in de bijbehorende meridianen weer op gang worden gebracht zodat de klachten verminderen. Vaak wordt een Japanse acupunctuur behandeling gecombineerd met een shiatsu behandeling en/of moxa therapie om u zo optimaal te helpen.

Een aantal feiten over Japanse acupunctuur

  • Acupunctuur is een van de oudste vormen van alternatieve geneeskunde en wordt overal ter wereld toegepast.
  • Het is ontstaan in China en wordt daar al meer dan 2000 jaar beoefend.
  • Een andere naam voor acupunctuur is Oosterse geneeskunde.
  • Acupunctuur gaat uit van zogenaamde meridianen (energiebanen) die corresponderen met specifieke organen in het menselijk lichaam.
  • Het wordt gedefinieerd als een manier om de gezondheid van het lichaam te herstellen door middel van het opheffen van blokkades in de energiebanen. Deze blokkades veroorzaken ziektes.
  • Tijdens de behandeling worden dunne naalden op specifieke punten van het lichaam aangebracht. Dit heft de blokkades op en verbetert de gezondheid en het welbevinden van de patiënt.

Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met me op